Drage Trešnjevčanke i Trešnjevčani, posjetiteljice i posjetitelji Trešnjevke, znatiželjnice i znatiželjnici iz cijelog Zagreba, Hrvatske, svijeta! Na ovoj stranici možete pronaći mnoštvo zanimljivih priča i informacija o Trešnjevci i svemu što s Trešnjevkom ima ikakve veze.

  • Odabirom jedne od tema koja vas zanima s izbornika prikazat će vam se svi članci vezani uz tu temu.
  • Izborom jednog od kvartova na izborniku prikazat će vam se svi tekstovi vezani uz taj kvart.
  • Utipkate li pojam koji vas zanima (ili njegov karakteristični djelić – npr. “pizz” za “pizzerije”) u tražilicu na desnoj strani možete krenuti u istraživanje i otkrivanje Trešnjevke kroz sve njene kvartove i teme i sva njena stoljeća, od prapočetaka pa do danas… ili čak i sutra!
  • Kliknete li pak na neki od crvenih pokazivača “zapiknutih” u mapu Trešnjevke na zaglavlju stranice te klikom aktivirate poveznicu koja vam se ponudi, izravno ćete doprijeti do članka koji je tako i teritorijalno “mapiran” u tkivo Trešnjevke.

Kad je stranica krenula u život (listopad 2013.) bili smo vam ponudili 165 članaka (na dan 26.12.2014. web stranica sadrži 273 teksta), a od tada nastojimo da ne prođe tjedan, a da ne dodamo poneki članak, obogatimo već objavljeno ili dodamo koju novu fotku. Stoga možete posjetiti i kronološki popis izmjena i pogledati što na našim stranicama ima nova od vašeg posljednjeg posjeta.

Želimo na ovom mjestu prikupiti i objaviti čim više različitih priča, starih fotki, zanimljivih informacija i bit će nam izuzetno drago ako ćete s nama podijeliti koji djelić vašeg osobnog doživljaja Trešnjevke – kliknite na „Uključi se i ti!“ i napišite nam i pošaljite sve što želite!

Vjerujemo također da je ideja projekta Mapiranje Trešnjevke uspješno i zanimljivo prezentirana u nedavnom prilogu Z1-televizije u okviru njihove stalne emisije Kvartura te vas pozivamo da ju pogledate preko ove poveznice.

Pozdravlja vas ekipa „Mapiranja Trešnjevke“ željno iščekujući vaše priloge!

A za one od vas koji više vole razigranost i slučajnost pri izboru tema u nastavku nudimo šareni potpourri svih naših raznolikih tematskih članaka kojima, ako ste zaintrigirani, izravno pristupate poveznicom – dakle “klikom” preko sličice ili opisnog naslova članka:

 

Kvartovi