Ugao Fedora Kritovca u Parku Stara Trešnjevka Okupljeni štovatelji prilikom otkrivanja obilježja “Ugla Fedora Kritovca” u Parku Stara Trešnjevka [GP 2013.]

Ugao Fedora Kritovca u Parku Stara Trešnjevka

Projekt 1POSTOZAUMJETOST i Centar za kulturu Trešnjevka su dana 30. listopada 2012. s početkom u 18 sati održali svečano otvorenje spomen-obilježja Fedoru Kritovcu ispred zgrade Cekate-a, na adresi Park Stara Trešnjevka 1.

Spomen-obilježje Fedoru Kritovcu primjer je kreativnog blježenja sjećanja u javnom prostoru, a oblikovanjem se oslanja na Kritovčevu neuobičajenu pojavu, dok se izbor lokacije temelji na činjenici da je bio i višegodišnji suradnik Cekate-a.

Spomen-obilježje Fedoru Kritovcu metalna je ploča s natpisom „Ugao Fedora Kritovca“, izlomljena na sredini i postavljena na uglu fasade Centra za kulturu Trešnjevka tj. uz frekventnu pješačku stazu u Parku stara Trešnjevka.

Ploča je zelene boje s bijelim slovima i obrubom te se, istovremeno kopirajući standardne gradske ploče s imenima ulica, upravo bojom, oblikom tj. načinom umještanja u prostor jasno razlikuje od službenih ploča.

Inicijator i idejni autor spomen-obilježja je Saša Šimpraga koji je i odabrao lokaciju u gradu.

(Saša)

Vezani tekstovi:

Zanimljive poveznice:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije