CEKATE Zgrada Centra za kulturu Trešnjevka [SM 2013.]

CEKATE

29. 12. 2013.

Centar za kulturu Trešnjevka (ili u žargonu ‘cekate’) centar je polivalentnog tipa koji djeluje kao kvartovski (sociokulturni centar) u Gradskim četvrtima Trešnjevka sjever i jug (u kojima živi oko 150.000 stanovnika), ali isto tako veliki značaj daje difuziji i poticanju kulturno umjetničkog stvaralaštva.

Godine 2008. Centar za kulturu Trešnjevka ušao je, kao prvi centar iz Hrvatske, u Europsku mrežu centara za kulturu (ENCC).

Glavne aktivnosti su kulturna animacija i kulturno umjetnička edukacija, planiranje i realiziranje kulturnih programa kao što su predstave, koncerti, izložbe, ples, projekcija filmova te rad s amaterima. Programi su namijenjeni svim životnim uzrastima, od djece do umirovljenika.

U sklopu Centra djeluju:

  • Sociokulturni odjel
  • Teatar TNT u kojem igraju predstave za djecu i odrasle
  • Trešnjevačka plesna scena koja realizira plesne projekte profesionalnih plesnih grupa te radionice i seminare za plesače amatere
  • Glazbeni podij okuplja preko sto glazbenih ansambala i organizira važno Državno natjecanje pjevačkih zborova, Susrete glazbenih amatera Grada Zagreba, jazz i tradicionalne koncerte
  • Izložbena djelatnost realizira se u Galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn
  • Programi za treću životnu dob Klub MELISA

Centar za kulturu Trešnjevka [GP 2013.]
Centar za kulturu Trešnjevka [GP 2013.]

U Centru možete učiti strane jezike, svirati gitaru, glumiti, slikati, družiti se i sudjelovati u programima za cijelu obitelj.

Također, povremeno organiziramo i programe za osobe s invaliditetom.

U partnerstvu s Vijećima gradskih četvrti izdajemo besplatno kvartovsko glasilo. Ovim projektom želimo potaknuti (animirati) građane na aktivno uključivanje u promišljanju i provođenju programa i aktivnosti koji će pridonijeti većem zadovoljavanju kulturnih potreba.

(Saša)

Zanimljive poveznice:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije