Center map

Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Dragi svi,

Ušli smo u devetu sezonu projekta “Mapiranje Trešnjevke” i još uvijek se veselimo svakoj našoj akciji i našim susretima sa vama!

Nažalost, teško je prognozirati kakva će ovo biti sezona, hoćemo li radi epidemioloških razloga moći izvesti sve akcije koje želimo i u kojoj ćemo mjeri moći surađivati sa vama putem naših šetnji, posjeta i drugih akcija. Stoga ćemo do daljnjega dogovarati isključivo aktivnosti na otvorenome, dok će one druge ipak čekati neka bolja i sigurnija vremena.

Na samome početku najavljujemo našu akciju „Trešnjevka se budi!“ (koja je nastavak lanjske “Tratinska se budi!”) koja će svoj središnji dio imati u subotu 12.06.2021. sa nizom različitih programa uzduž Tratinske i Ozaljske ulice. No, ta će akcija obuhvaćati i neke aktivnosti koje će se odvijati prije te subote, tokom proljetnih mjeseci, kao što je npr prigodna šetnja uz Dan žena, koja se već nalazi u listi događanja, ali i neke druge za koje ćemo mjesta i termine javiti naknadno. Pozivamo sve zainteresirane koji bi nam svojim volonterskim sudjelovanjem mogli pomoći u organizaciji ove akcije – javite nam se mailom ili FB porukom!

A evo sad i liste naših aktivnosti za proljeće i ljeto 2021. koju ćemo redovno ažurirati sa svim promjenama kojih će vrlo vjerojatno biti, ovisno o epidemiološkom stanju, a predlažemo vam i da se prijavite na našu mailing listu (koja trenutno broji 374 primatelja) tako da nam pošaljete mail (na mapiranjetresnjevke@gmail.com) ili poruku na naš Facebook profil jer ćete tako uvijek biti obaviješteni o najnovijim događanjima.

  • 08.03.2021. (ponedjeljak): Trešnjevka se budi … i slavi Dan žena! – prigodna šetnja središnjom Trešnjevkom, sastanak u 17h u Parku Stara Trešnjevka, ispred Cekatea. Trajanje šetnje će biti oko 3 sata. Listu pratećih sadržaja toga dana možete pronaći u ovom tekstu.
  • 21.03.2021. (nedjelja): Poigrajmo se na Knežiji! – igra za građanstvo, sastanak u 16h u Parku Hrvatskog proljeća u središtu Knežije. Trajanje igre će biti oko 2 sata.
  • 17.04.2021. (subota): Šećemo uz trešnjevačke potoke: Potok Jelenovac. Šetnju vodi Vanja Radovanović. Sastanak je u 15h ispred ulaza u tržnicu na Trešnjevačkom trgu
  • Svibanj 2021.: Jane’s Walk aktivnosti, šetnje uzduž i poprijeko našega grada i okolice – raspored će biti objavljen početkom travnja
  • 12.06.2021. (subota): Trešnjevka se budi! – prošle smo godine razbuđivali Tratinsku ulicu, ove ćemo godine njoj pridodati i Ozaljsku ulicu! Detaljni program ćemo objaviti tokom svibnja, a do tada osnovne informacije o ovoj akciji pronađite ovdje.
  • 26.06.2021. (subota): Tri sela malena: Prečko, Špansko i Malešnica, šetnja u suradnji sa inicijativom 1postozagrad. Voditelj šetnje: Vanja Radovanović. Sastanak je u 17h ispred Trgovačkog centra Point u Vrbanima.

Napomene:

  • Organizator zadržava pravo izmjene programa uz prethodnu najavu mailom i na Facebook profilu
  • Pozivamo sve koji su zainteresirani da učestvuju svojim šetnjama u našem ovogodišnjem Jane’s Walk programu – početni dogovor će se održati u srijedu, 17.02.2021., javite nam se mailom ili FB porukom ako ste zainteresirani za suradnju!
  • Nismo zaboravili ni na našu tradicionalnu akciju „Kvartovska piva“ – nove termine ćemo određivati u skladu sa epidemiološkom situacijom i radom ugostiteljskih objekata i javit ćemo vam ih čim ih odredimo.

Napomena:

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naše dinamične Facebook profile “Mapiranje Trešnjevke”“Mapiranje Trnja” (posvećen prijateljskom nam susjednom kvartu Trnje) i “Jane’s Walk Zagreb” (posvećen istoimenoj akciji u kojoj sudjelujemo). Također vam predlažemo učlanjenje na našu mailing listu (javite nam se na mail mapiranjetresnjevke@gmail.com) kojom vas povremeno (desetak puta godišnje) obavještavamo o našim aktivnostima i novostima vezanima uz projekt.