Center map

Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Dragi svi,

Ušli smo u devetu sezonu projekta “Mapiranje Trešnjevke” i još uvijek se veselimo svakoj našoj akciji i našim susretima sa vama!

Nažalost, teško je prognozirati kakva će ovo biti sezona, hoćemo li radi epidemioloških razloga moći izvesti sve akcije koje želimo i u kojoj ćemo mjeri moći surađivati sa vama putem naših šetnji, posjeta i drugih akcija. Stoga ćemo do daljnjega dogovarati isključivo aktivnosti na otvorenome, dok će one druge ipak čekati neka bolja i sigurnija vremena.

Na samome početku najavljujemo našu akciju „Trešnjevka se budi!“ (koja je nastavak lanjske “Tratinska se budi!”) koja će svoj središnji dio imati u subotu 12.06.2021. sa nizom različitih programa uzduž Tratinske i Ozaljske ulice. No, ta će akcija obuhvaćati i neke aktivnosti koje će se odvijati prije te subote za koje ćemo mjesta i termine javiti naknadno. Pozivamo sve zainteresirane koji bi nam svojim volonterskim sudjelovanjem mogli pomoći u organizaciji ove akcije – javite nam se mailom ili Facebook porukom!

A evo sad i liste naših aktivnosti za proljeće i ljeto 2021. koju ćemo redovno ažurirati sa svim promjenama kojih će vrlo vjerojatno biti, ovisno o epidemiološkom stanju, a predlažemo vam i da se prijavite na našu mailing listu (koja trenutno broji 374 primatelja) tako da nam pošaljete mail (na mapiranjetresnjevke@gmail.com) ili poruku na naš Facebook profil jer ćete tako uvijek biti obaviješteni o najnovijim događanjima.

Svibanj je rezerviran za šetnje u okviru globalnog projekta “Jane’s Walk”:

 • (JW5) 13.05.2021. (četvrtak): „Zeleni mikroambijenti Knežije“ voditelji Ana i Veljko Armano Linta, sastanak u 18h sati kod trgovine “Dm”, Davorina Bazjanca 1.
 • (JW6) 14.05.2021. (petak): „Sedam palmi u kvartu bez imena“, voditelj Saša Šimpraga, sastanak u 18h kod fontane na Kvaternikovom trgu.
 • (JW7) 15.05.2021. (subota): „Prečko, najglazbeniji dio Zagreba“, voditeljica Nada Bezić, sastanak u 10h  u Parku Emila Cossetta u Prečkom (pored Shopping centra Prečko).
 • (JW8) 15.05.2021 (subota): “Mramor, kamen i željezo Medvednice“, voditelj Tomislav Popović, sastanak u 15:50h na Mihaljevcu (na šetnju krećemo autobusom ZET-a linije 140 koji kreće u 16h).
 • (JW9) 21.05.2021. (petak): „Borongajski lugovi – raznolikosti se privlače, voditelj Domagoj Augusta, sastanak u 18 sati kod Sportske dvorane „Peščenica“ na spoju Ulice grada Vukovara i Ulice grada Gospića (tramvajska stanica Ferenščica za linije 2, 3 i 13).
 • (JW10) 22.05.2021. (subota): “Vrijeme je za druženje na Družincu!”, voditelj je Vanja Radovanović, sastanak je u 17h  na parkiralištu iza benzinske pumpe “Ina” u Aleji grada Bologne kod Gajnica. Preporučamo dolazak autobusnom linijom 119 sa polaskom sa Črnomerca u 16:45.
 • (JW11) 23.05.2021. (nedjelja): „Izlozi trgovina u centru kroz dva stoljeća – od Radićeve preko Trga bana Jelačića i Ilicom do Medulićeve“, voditelj Mladen Perušić, sastanak u 10h ispred apoteke u Kamenitoj ulici (pored Kamenitih vrata).
 • (JW12) 28.05.2021. (petak): „Šetnja uz potok Vuger (Sesvete)“, voditelj je Marijo Spajić, sastanak u 10h na parkiralištu bivše mesne industrije “Sljeme”, Kelekova 2.
 • (JW13) 29.05.2021. (subota): „Od šume vidjeti drvo“, voditelji su članice udruge „Zeleni klik“ Daša Filipčić i Nikolina Turčinović Dupor. Sastanak je u 10h pored Dječjeg vrtića “Sunčana” u Vrbanima, na mjestu gdje Lopatinečka ulica dodiruje potok Vrapčak.

Pored Jane’s Walk šetnji, u svibnju najavljujemo i ovu suradnju:

 • Malešnica. Šetnju vodi Ratko Miličević, arhitekt, urbanist i suautor (s Damirom Rubešom) naselja Malešnica, a očekuju se i gosti iznenađenja. Šetnja je nastala u suradnji s inicijativom 1postozagrad i projektom Motel Trogir koji se bavi modernom arhitekturom. (mjesto i vrijeme šetnje biti će naknadno objavljeni)

Na kraju sezone, u lipnju, vas još očekuju:

 • 12.06.2021. (subota): Trešnjevka se budi! – prošle smo godine razbuđivali Tratinsku ulicu, ove ćemo godine njoj pridodati i Ozaljsku ulicu! Detaljni program ćemo objaviti tokom svibnja, a do tada osnovne informacije o ovoj akciji pronađite ovdje.
 • 26.06.2021. (subota): Tri sela malena: Prečko, Špansko i Malešnica, šetnja u suradnji s inicijativom 1postozagrad i projektom Motel Trogir. Voditelj šetnje: Vanja Radovanović. Sastanak je u 17h ispred Trgovačkog centra Point u Vrbanima.

Napomene:

 • Organizator zadržava pravo izmjene programa uz prethodnu najavu mailom i na Facebook profilu
 • Nismo zaboravili ni na našu tradicionalnu akciju „Kvartovska piva“ – nove termine ćemo određivati u skladu sa epidemiološkom situacijom i radom ugostiteljskih objekata i javit ćemo vam ih čim ih odredimo.

Ne zaboravite:

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naše dinamične Facebook profile “Mapiranje Trešnjevke”“Mapiranje Trnja” (posvećen prijateljskom nam susjednom kvartu Trnje) i “Jane’s Walk Zagreb” (posvećen istoimenoj akciji u kojoj sudjelujemo). Također vam predlažemo učlanjenje na našu mailing listu (javite nam se na mail mapiranjetresnjevke@gmail.com) kojom vas povremeno (desetak puta godišnje) obavještavamo o našim aktivnostima i novostima vezanima uz projekt.