Center map

Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Dragi svi,

već smo duboko zagazili u proljeće i da smo u nekoj uobičajenoj godini već bismo naveliko razmišljali o kasnoproljetnim roštiljima, gradskim feštama i prvim odlascima na more …. no, ova je godina sve samo ne uobičajena pa i vi i mi još uvijek gledamo na budućnost sa određenom zadrškom i bojazni.

A da je ova godina uobičajena, ovih dana, koncem travnja, slali bismo vam popis Jane’s Walk šetnji koje vam svake godine pripremamo za svibanj. Ovo nam je već šesta godina zaredom tokom koje sudjelujemo u globalnom projektu Jane’s Walk čijim aktivnostimo pokrivamo ne samo Trešnjevku i Trnje već i čitav Zagreb. Početkom veljače, kada se kriza uzrokovana Corona virusom još nije zahuktala, već smo započeli prve pripreme za naš uobičajeni šetajući JW-repertoar i na listi smo imali 12 šetnji kojima bismo vas ponovo upoznali sa zanimljivim a ne tako poznatim dijelovima grada.

No, Corona je učinila svoje, još uvijek su na snazi mjere opreza pa smo smislilii neke alternativne načine kojima vas želimo podsjetiti na draž urbanih šetnji i kvartovskog istraživanja koje nas, a vjerujemo i većinu vas, uvijek jako veseli.

Stoga, evo i našeg programa za svibanj!

  • Kako bismo dostojno obilježili mjesec svibanj, mjesec koji je diljem svijeta posvećen obilježavanju sjećanja na lik i djela urbanistice Jane Jacobs, svakoga ćemo svibanjskog dana putem našeg Jane’s Walk Zagreb Facebook profila podijeliti sa vama neki vezani sadržaj … nekad će to biti link na film sa neke od naših šetnji prethodnih godina, nekad će to biti link na neku JW šetnju u nekom drugom gradu, zemlji ili kontinentu, nekad će to biti link na neki zanimljiv tekst, recenziju knjige, raspravu o nekom otvorenom pitanju, zanimljivu građansku incijativu ….

… međutim, svake svibanjske srijede će vas na istom tom mjestu  točno u podne dočekati i nešto novo, sadržaj pripremljen specijalno za ovu priliku koji će toga dana biti premijerno prikazan. A tu je i redoslijed predstojećih premijernih termina:

  • 27.05.2020.: Mladen Sokele i Sanja Morić vas pozivaju na još jednu filmsku šetnju pod naslovom “Vodenim pu(nk)tovima Gornjeg Stenjevca”

Za sve vas koji nemate Facebook profil sve ponuđene sadržaje ćemo vam jednom tjedno slati mailom, svake srijede nakon 12h, kada objavimo spomenute premijerne sadržaje!

A za mjesec lipanj, prije ljetne stanke, najavljujemo slijedeće programe!

05.06.2020., Šećemo uz Trešnjevačke potoke – krenimo uzvodno uz potok Vrapčak!”, Sastanak u 17h uz potok Vrapčak u Rudešu, kod Ulice Rudolfa Frangeš Mihanovića (50 m od Sky Officea). Voditelj šetnje je Vanja Radovanović.

Pozor: Radi trenutno važećih propisa o zabrani okupljanja više od 40 osoba za ovu smo šetnju uveli obaveznu prijavu kako bismo bili usklađeni sa propisima. Molimo vas, javite nam se na naš mail mapiranjetresnjevke@gmail.com kako bismo vas zapisali na listu.

17.06.2020., 18h, Kvartovska piva broj 3!  Podružit ćemo se još jednom na kvartovskoj pivici, odredište ćemo vam javiti ujutro toga dana na našem Facebook profilu odnosno mailom svima koji su na našoj mailing listi.

 

Budite nam zdravo i veselo, srdačno vas pozdravlja vaše Uredništvo “Mapiranja Trešnjevke”!

 

Napomena:

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naše dinamične Facebook profile “Mapiranje Trešnjevke”“Mapiranje Trnja” (posvećen prijateljskom nam susjednom kvartu Trnje) i “Jane’s Walk Zagreb” (posvećen istoimenoj akciji u kojoj sudjelujemo).