Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naš dinamičan profil na Facebook-u, kao i Facebook profil “Mapiranje Trnja” posvećen prijateljskom nam susjednom kvartu Trnje.

Sve aktivnosti sezone proljeće/ljeto 2019 su održane prema planu – očekujte nove akcije u jesen 2019 (raspored će biti objavljen oko 01.10.2019.)!

 

Napomena: Željeli bismo vam skrenuti pažnju da se ovoga proljeća navršilo 5 godina od naše akcije „Dolje s rubnjacima!“ kojom smo zajedno sa vama, našim pratiteljima, tražili previsoke rubnjake i sve druge prometne barijere (nedostajuće rampe uz stubišta itd) kako bismo preko jedinica lokalne samouprave (Gradske četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug) potakli njihovo rješavanje. Konačni popis sa  70 zabilježenih rubnjaka je predan u tajništva obaju Gradskih četvrti 01.12.2014.

Sada, 5 godina kasnije, provjeravamo da li se stanje poboljšalo i da li još uvijek ima previsokih rubnjaka i drugih barijera koje otežavaju kretanje invalidima, roditeljima sa dječjim kolicima, biciklistima, teško pokretnim osobama. Prve provjere kazuju da bar trećina tada zabilježenih rubnjaka još uvijek nije spuštena, a sigurni smo da je moguće pronaći i još neke, tada nezabilježene ili posve nove.

Ako i vi želite sudjelovati u ovoj akciji, javite nam (po mogućnosti uz fotografiju) lokacije uočenih barijera na naš mail mapiranjetresnjevke@gmail.com. Cijela će akcija biti popraćena i na našem Facebook profilu tako da nam te informacije možete javiti i tim putem.