Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Dragi naši,

evo i najave naših preostalih programa za sezonu jesen/zima 2019!

Evo detalja!

  • 16.11.2019. Posjet Zagrebačkom hokejskom centru (hokej na travi), o njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Voditelj posjeta je arhitekt Antonio Gamilec, nekadašnji korisnik centra. Sastanak će biti u Parku pravednika među narodima, na uglu Zagorske ulice i Selske ceste, u 10h.
  • 20.12.2019. Tradicionalna (sedma!) predbožićna dijagonala: Jarun zimi, noću – tko se zime ne nazimi, taj se vatre ne ogrije! Voditelj je Vanja Radovanović. Sastanak je uz Horvaćansku cestu kod mosta preko potoka Črnomerca (tramvajska stanica: Srednjaci) u 18h. Šetnja će trajati oko 3 sata, preporučamo toplu obuću i odjeću te dolazak javnim prijevozom obzirom da se nećemo vraćati na polazište.

 

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naše dinamične Facebook profile “Mapiranje Trešnjevke”“Mapiranje Trnja” (posvećen prijateljskom nam susjednom kvartu Trnje) i “Jane’s Walk Zagreb” (posvećen istoimenoj akciji u kojoj sudjelujemo).

 

Napomena: Željeli bismo vam skrenuti pažnju da se u proljeće 2019. navršilo 5 godina od naše akcije „Dolje s rubnjacima!“ kojom smo zajedno sa vama, našim pratiteljima, tražili previsoke rubnjake i sve druge prometne barijere (nedostajuće rampe uz stubišta itd) kako bismo preko jedinica lokalne samouprave (Gradske četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug) potakli njihovo rješavanje. Konačni popis sa  70 zabilježenih rubnjaka je predan u tajništva obaju Gradskih četvrti 01.12.2014.

Sada, 5 godina kasnije, provjeravamo da li se stanje poboljšalo i da li još uvijek ima previsokih rubnjaka i drugih barijera koje otežavaju kretanje invalidima, roditeljima sa dječjim kolicima, biciklistima, teško pokretnim osobama. Prve provjere kazuju da bar trećina tada zabilježenih rubnjaka još uvijek nije spuštena, a sigurni smo da je moguće pronaći i još neke, tada nezabilježene ili posve nove.

Ako i vi želite sudjelovati u ovoj akciji, javite nam (po mogućnosti uz fotografiju) lokacije uočenih barijera na naš mail mapiranjetresnjevke@gmail.com. Cijela će akcija biti popraćena i na našem Facebook profilu tako da nam te informacije možete javiti i tim putem.