Robna kuća “Nama” na Trešnjevačkom placu Robna kuća “Nama” na Trešnjevačkom trgu – preneseno iz knjige “Crvena Trešnjevka”

Robna kuća “Nama” na Trešnjevačkom placu

Robna kuća NaMa na Trešnjevačkom trgu (tada Trgu Oktobarske revolucije) je otvorena 14.09.1960. Sagrađena je na zemljištu koje je pripadalo župi sv. Josipa čija se crkva nalazi iza robne kuće, a prije njene gradnje se na tome zemljištu nije nalazila nikakva građevina već samo grmlje.

U podrumu robne kuće se u to doba nalazilo skladište, a na preostale dvije etaže (prizemlje, prvi kat) tezge s različitom robom. Tokom 70-ih i 80-ih godina je u prizemlju bilo samoposluživanje sa špecerajem, u ulaznom prostoru je bila parfumerija, a na katu su bili odjeli konfekcije, obuće, kućanskih aparata …

Sa dolaskom nove države i propadanjem NaMe je robna kuća iselila, a prostore su zauzele nove trgovine – u prizemlju Konzum, dok je na katu dugo bila trgovina sportskom opremom Turbo šport te cipele Pitarello nakon kojega su uselile manje trgovine.

Trešnjevačka Nama je dugo vremena bila najvažnija trgovina cijele Trešnjevke zbog svog odličnog položaja u središtu kvarta, u blizini tržnice te uz tramvajsku stanicu.

 

Vezani tekstovi

 

Zanimljive poveznice:

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije