Center map

Romantičan dan na Trešnjevci

Romantičan dan na Trešnjevci Ljetni pljusak u bašči pivnice “Krivi put” [GP 2012.]

Lijep je i topao dan i želite ga provesti na najljepši mogući način, sami, s ljubljenom osobom, prijateljem ili prijateljicom, bilo s kime?

Pokušajte ovako!

Krenite u dan rano, za jutarnje svježine. Prva postaja – Trešnjevački plac i tržnica. Pogledajte što je nova na placu, uživajte u raskoši boja, uzmite pecivo ili burek i sjednite na klupu i gledajte sve te ljude koji prolaze, prodaju, kupuju… slobodno i vi kušajte neku sezonsku voćku, komadić svježeg sira, popričajte sa kumicama… Ako ste ljubitelj jutarnje kave, nema boljeg mjesta za taj ritual!

Namojte zaboraviti ni provijant za piknik za ručak – svježi kruh, ponešto za staviti u sendvič, svježe voće, koji paradajz ili papriku, bocu vode… trebat će vam!

Kada ste se nauživali gužve na tržnici, krenite na neko mirnije mjesto. Prošećite do parka u naselju Prve hrvatske štedionice, sjednite na klupu i slušajte ptičice… ako ste u kondiciji, odšećite se do Jaruna (ako niste, sjednite na autobus) i pronađite mirno mjesto uz jezero. Preporučamo granitne stijene solarnog pleksusa na otoku s južne strane jezera… izvalite se na travu, osluškujte zvuk vjetra u krošnjama i prepustite se trenutku… a kad ogladnite, otvorite paketiće s placa!

Kad popusti vrućina, krenite uz jezero, nasmiješite se šetačima, biciklistima i rolerima, krenite prema gradu… večer je dobro vrijeme za šetnju uz neki od trešnjevačkih potoka – na primjer uz Kustošak. Pogledajte grad s druge strane, njegovo naličje koje također vrijedi oslušnuti, doživjeti!

Za kraj dana svratite u neki lokal na večeru, možda ste za pizzu ili nešto slično? Ili možda pivo? Uz zvuke lagane muzike izvrtite u glavi niz slika tog dana… nadam se da ste uživali!

(Vanja)

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )