Kružni tokovi Trešnjevke Kružni (o)tok u Postojnskoj ulici – stablo negundovca zimi [VR 2020.]

Kružni tokovi Trešnjevke

Na Trešnjevci se dugi niz godina nalazio tek jedan jedini kružni tok, uz kojeg je postojao još jedan minijaturni te jedan koji zapravo predstavlja ukrasni zeleni otok, ali ćemo ga ovdje spomenuti zbog njegove ljepote.

Najpoznatiji i najveći trešnjevački kružni tok i jedan od najstarijih u Zagrebu je onaj na raskršću Nove ceste, Kranjčevićeve ulice i Adžijine ulice. “Domaći” govore da je izgrađen u 1980-ima i time se svrstava među tri najstarija kružna toka u Zagrebu (uz kružni tok na Trgu žrtava fašizma, kod Džamije, te onaj na raskršću Petrove, Domjanićeve, Voćarske i Srebrnjaka).

Početkom srpnja 2023. započela je njegova rekonstrukcija tijekom koje će taj kružni tok biti zamijenjen sa dva manja čime bi se trebala osigurati veća sigurnost pješaka i vozača, a i lakše uključivanje u promet vozila. Prema novom idejnom rješenju Nova cesta će imati samo jednu voznu traku što će spriječiti do sada česte neugodnosti pri ulasku u kružni tok.

Rotor na Novoj cesti - križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom
Rotor na Novoj cesti – križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom [GP 2013.]

S dolaskom novih tendencija u regulaciji prometa i njegovom smirivanju počela je i izgradnja novih kružnih tokova. Drugi, kreiran negdje oko 2015., nalazi se na raskršću Horvaćanske ceste i Ujevićeve ulice, na Knežiji. Obzirom da se tu radi tek o nešto proširenom raskršću sa crveno obojanim središtem i znakovima koji ukazuju na kružni tok vozači ga često jednostavno sijeku vozeći k svome odredištu.

Treći kružni tok je nastao 2019. u Rudešu, na raskršću Jablanske ulice, Ulice Roberta Frangeša Mihanovića i Lađevačkog puta.

Kružni tok u Rudešu [VR 2019.]
Kružni tok u Rudešu [VR 2019.]

Još dva kružna toka su nastala u Prečkom. Sredinom 2019. napravljen je kružni tok na raskršću ulica Vrbje i Odakove ulice gdje jedan od odvojaka vodi i prema novosagrađenim stambenim zgradama, a krajem 2020. realiziran je i kružni tok na raskršću Ulice Slavenskog i Tijardovićeve, pored Shopping centra Prečko.

Isto tako, u novom naselju na istoku Pongračevog (na prostoru bivše kasarne) u 2020. napravljena su četiri kružna toka na raskršćima Ulice Dragojle Jarnević sa Ulicom Sunčane Škrinjarić, Ulicom Dore Pfanove i ulicom Višnje Stahuljak te na raskršću Ulice Višnje Stahuljak i Rabarove ulice.

Minijaturni kružni tok se nalazi i uz Postojnsku ulicu u krajnjem sjevernom kutu Voltinog, na njenom spoju sa Bledskom i Bohinjskom ulicom. Na tome proširenju se u sredini nalazi jedno usamljeno, raritetno drvo (negundovac [Acer negundo]) oko kojeg se odvija inače rijedak promet. To je stablo posađeno 1976., a posadio ga je otac vlasnika trgovina auto dijelovima Auto Krešo čija je obitelj u to doba stanovala na tom raskršću, na adresi Bohinjska 1. Navodno je sadnica uzeta iz kontingenta koji je pripreman za buduće ozelenjavanje naselja Dugave koje se počelo graditi 1977. godine.

Za vrijeme nevremena krajem lipnja 2023. snažni je vjetar raskolio stablo i ono je uklonjeno, nadamo se da će ono biti brzo zamijenjeno nekim novim drvetom koje će jednog dana također tako lijepo krasiti to raskršće kako ga je markantno resio taj negundovac.

"Kružni tok" u Postojnskoj ulici [GP 2012.]
“Kružni tok” u Postojnskoj ulici [GP 2012.]

A posljednji, ukrasni, nalazi se na okretištu autobusa za Jarun uz ulicu Hrgovići i nije dostupan za javni promet, a zavija oko jednog drveta, hrasta. Kako na Trešnjevci inače nema puno okretišta autobusa (Prečko – petlja unutar naselja, Voltino – zaokretnica na kraju Baštijanove ulice), onda su tek ovo (lijepo, zeleno) i ono na terminalu na Remizi (prometno, asfaltirano, ne odveć lijepo) dva usamljena pripadnika svoje vrste.

Okretište na Savskom mostu nosi pak neke druge epitete (npr. jedino još uvijek popločano granitnim kockama), ali nema pravog kružnog toka.

(Vanja)

 

Lađevački put / Frangeš Mihanovića

Postojnska ulica

Nova cesta

Hrgovići ulica

Ulica Tina Ujevića

Komentari 2

  1. Robert 13.10.2014, 15:54

    Kružni tok na Novoj cesti nije sagrađen između 1950. i 1970. nego 80-tih godina.

  2. GP 20.10.2014, 00:00

    Zahvaljujemo na točnijoj informaciji. Članak je ispravljen.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije