Center map

Kružni tokovi Trešnjevke

Kružni tokovi Trešnjevke Okretište autobusa Remiza – Jarun [VR 2013.]

Na Trešnjevci se, vjerovali ili ne, nalaze tek četiri prava kružna toka, uz njih postoji još jedan minijaturni te jedan koji zapravo predstavlja ukrasni zeleni otok, ali ćemo ga ovdje spomenuti zbog njegove ljepote.

Najpoznatiji i najveći trešnjevački kružni tok i jedan od najstarijih u Zagrebu je onaj na raskršću Nove ceste, Kranjčevićeve ulice i Adžijine ulice. “Domaći” govore da je izgrađen u 1980-ima i time se svrstava među tri najstarija kružna toka u Zagrebu (uz kružni tok na Trgu žrtava fašizma, kod Džamije, te onaj na raskršću Petrove, Domjanićeve, Voćarske i Srebrnjaka).

Rotor na Novoj cesti - križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom
Rotor na Novoj cesti – križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom [GP 2013.]

Drugi, kreiran negdje oko 2015., nalazi se na raskršću Horvaćanske ceste i Ujevićeve ulice, na Knežiji. Obzirom da se tu radi tek o nešto proširenom raskršću sa crveno obojanim središtem i znakovima koji ukazuju na kružni tok vozači ga često jednostavno sijeku vozeći k svome odredištu.

Treći kružni tok je nastao 2019. u Rudešu, na raskršću Jablanske ulice, Ulice Roberta Frangeša Mihanovića i Lađevačkog puta.

Kružni tok u Rudešu [VR 2019.]
Kružni tok u Rudešu [VR 2019.]

Četvrti i najnoviji kružni tok je nastao u Prečkom sredinom 2019., na raskršću ulica Vrbje i Odakove ulice gdje jedan od odvojaka vodi i prema novosagrađenim stambenim zgradama.

Minijaturni kružni tok se nalazi uz Postojnsku ulicu u krajnjem sjevernom kutu Voltinog, na njenom spoju sa Bledskom i Bohinjskom ulicom. Na tome proširenju se u sredini nalazi jedno usamljeno, raritetno drvo (negundovac [Acer negundo]) oko kojeg se odvija inače rijedak promet (Bledska i Bohinjska su slijepe ulice).

"Kružni tok" u Postojnskoj ulici [GP 2012.]
“Kružni tok” u Postojnskoj ulici [GP 2012.]

A posljednji, ukrasni, nalazi se na okretištu autobusa za Jarun uz ulicu Hrgovići i nije dostupan za javni promet, a zavija oko jednog drveta, hrasta. Kako na Trešnjevci inače nema puno okretišta autobusa (Prečko – petlja unutar naselja, Voltino – zaokretnica na kraju Baštijanove ulice), onda su tek ovo (lijepo, zeleno) i ono na terminalu na Remizi (prometno, asfaltirano, ne odveć lijepo) dva usamljena pripadnika svoje vrste.
Okretište na Savskom mostu nosi pak neke druge epitete (npr. jedino još uvijek popločano granitnim kockama), ali nema pravog kružnog toka.

(Vanja)

 

Center map

Komentari 2

  1. Robert 13.10.2014, 15:54

    Kružni tok na Novoj cesti nije sagrađen između 1950. i 1970. nego 80-tih godina.

  2. GP 20.10.2014, 00:00

    Zahvaljujemo na točnijoj informaciji. Članak je ispravljen.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )