O našim prijateljima

O našim prijateljima

U ostvarivanju ovog projekta i web stranice ne bismo uspjeli bez pomoći naših prijatelja; kao prvo navedimo da je inicijativa za realizaciju ovog projekta krenula iz Dubrave! Narodno sveučilište Dubrava započelo je sa svojim Mapiranjem već davno, a kao rezultat nastala je vrlo vrijedna monografija kvarta Dubrava i uspješna izložba “Zagrebačka Dubrava – od predgrađa do grada” koja je bila postavljena tokom 2012. u Muzeju grada Zagreba.

Tu je i uvijek spremna na suradnju Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba. U više prilika upustili su se s nama u istraživačke pohode po Trešnjevci. Na radionici “Akupunktura grada” (koja je uz navedenu sekciju uključivala i studente dizajna, Akademije likovnih umjetnosti, studente hortikulture) nastala su vrijedna idejna rješenja na koja smo svi ponosni.

Udruga Kontraakcija u projektu “Muzej kvarta” također je inicirala i realizirala ciklus istraživačkih tura, javnih predavanja sa stručnjacima te vrlo posjećenih izložbi koje su ugostile mlade umjetnike u usponu pa smo i na taj dio naše zajedničke istraživačke povijesti ponosni.

Tijekom godina kroz te se akcije akumulirao vrlo vrijedan materijal kojeg smo poželjeli podijeliti sa našim sugrađanima.

Ne zaboravimo volontere koji uskaču u svakoj mogućoj prilici pa tako i ovaj put. Profesori i učenici 9. gimnazije zajedno s nama su startali i evo nas zajedno u trku kroz bespuća Trešnjevke.

Tu su i neke od trešnjevačkih osnovnih škola koje nas prate na razne načine, šaljući nam tekstove ili pak kroz foto-safarije na kojima akumuliraju nama vrijedan fotografski materijal.

Zaista nam se čini da ima mnogo onih koji nas pri tom podržavaju, a to je i glavni razlog zašto smo se upustili u ovaj poduhvat. Vjerujemo da će taj broj sve više rasti. Stoga, uključi se i ti!

Sa veseljem navodimo ovdje listu naših prijatelja, poduzetnika i obrtnika, koji nas podržavaju i sa kojima uvijek rado surađujemo:

A tu su i građanske incijative, udruge, institucije koji podržavaju naš rad i čiji rad mi podržavamo, uz čije prisustvo je život na Trešnjevci i u gradu Zagrebu ljepši i lakši:

Kvartovi