Trešnjevka iz ptičje perspektive (6): Sky Office i njegova panorama Poslovna zgrada Sky Office [MS 2015.]

Trešnjevka iz ptičje perspektive (6): Sky Office i njegova panorama

Sky Office je jedna od najistaknutijih zgrada ne samo Trešnjevke, već i čitavog Zagreba. Od same odluke o njenoj gradnji pratile su je rasprave treba li Zagreb ili ne treba poslovne zgrade ovakvog, reprezentativnog tipa, koliko se visoko zapravo smije graditi, kako će tako velika zgrada utjecati na svoju okolinu…  Zgrada je na kraju sagrađena i većinsko je mišljenje da je to jedna od zanimljivijih i ljepših zgrada te veličine i njena se pojava ističe iz svih kuteva, osobito u nizu zgrada koje okružuju glavni zapadni ulaz u grad, Zagrebačku aveniju.

No od same zgrade još zanimljiviji je pogled s nje.

Pogled s posljednjeg kata zgrade Sky Office-a [BM 2015.]
Pogled s posljednjeg kata zgrade Sky Office-a [BM 2015.]

Na posljednjem, 21. katu zgrade nalazi se restoran (na žalost, trenutno dostupan samo zaposlenicima tvrtke koja ima u zakupu taj dio zgrade – a to je Hrvatski Telekom) iz kojeg se pruža pogled na sjever, istok i jug, dakle na najveći dio obzora koji obuhvaća grad Zagreb.

Sudionici razgledavanja na posljednjem katu zgrade Sky Office-a [MS 2015.]
Sudionici razgledavanja na posljednjem katu zgrade Sky Office-a [MS 2015.]

Uživajte u jedinstvenom pogledu koji se pruža sa zgrade, a taj užitak su vam omogućili Mladen Sokele (fotografijama te pomoći kod ishodovanja dozvole za posjet) te Branko, GP, Saša i Vanja koji su priložili svoje fotografije te im se svima zahvaljujemo!

(Vanja)

Vezani tekstovi:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije