O projektu

O projektu

“Mapiranje Trešnjevke” je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi, njeni nepoznati likovi – a sve to kroz razne edukativne akcije: šetnje, foto-safarije, radionice i sve drugo što nam može pomoći pri ulasku u srce samog kvarta, a i u srca trešnjevačkih stanovnika svih dobnih i socijalnih skupina.

Želja nam je da sve što čujemo, vidimo, okusimo, pomirišemo i naslutimo istovremeno i zabilježimo na način dostupan svima, oznakama na terenu, ali i na webu, te putem on-line karte sa odgovarajućim znakovima. Biti će to slika Trešnjevke kakvom ju vidimo mi, njeni realni i virtualni stanovnici. Želja nam je da sve što mi znamo i sve što vi želite podijeliti sa nama prezentiramo kao javno dobro i stavimo na raspolaganje najširem krugu ljudi putem ove web stranice i putem svih gore navedenih akcija. Pri tome ne želimo biti enciklopedijski suhoparni već svakom detalju, svakoj priči i svakoj slici prilazimo sa poštovanjem i ljubavlju.

Otkrijmo Trešnjevku nama samima i svima onima koje ona zanima, koji ju vole!

Približimo ju ljudima  koji u njoj žive, koji ju posjećuju ili su jednostavno bar jednom čuli za nju … ili možda uopće nisu čuli, ali tek hoće – sve dok im se ne zavuče u srca!

Kvartovi