Robna kuća “Nama” na Remizi Zračna snimka okretišta na Remizi s “Namom” iz 80-ih – preneseno iz knjige “Crvena Trešnjavka”

Robna kuća “Nama” na Remizi

Robna kuća Nama na Remizi otvorena je 02.10.1972.

Tokom 70-ih i 80-ih godina je to bila jedna od najvećih Naminih robnih kuća, vjerojatno najveća poslije vodećeg dvojca robnih kuća u Ilici i na Kvaternikovom trgu. U podosta nepreglednom prostoru na više etaža je prodavana sva roba koju je bilo moguće zamisliti. Samoposluživanje je bilo smješteno u podrumskoj etaži sa zapadne strane robne kuće (danas ispod pošte), dok je restoran za radnike bio smješten pokraj njega.

Nakon propadanja lanca robnih kuća Nama prostori robne kuće su se koristili za raznorazne svrhe, dijelom kao trgovine, dijelom kao skladišni prostor, pošta itd. Dijelovi su i dan-danas neiskorišteni usprkos vrlo dobrom prometnom položaju objekta na kraju tramvajskih linija i kod polazišta više autobusnih linija za zapadnu Trešnjevku. To se može dijelom obrazložiti procvatom lokala na platou ispred robne kuće na kojem nekad nije bilo nikakvih sadržaja, a sada je tamo desetak najraznovrsnijih sadržaja, od gostionica do cvjećarnice, pekarna itd.

Kao uspomenu na dane Name s prednje strane je još uvijek moguće vidjeti gdje je stajao njen znak, a sa stražnje strane se može vidjeti ploča sa upozorenjem o zabrani korištenja parkirnih mjesta osim za potrebe Name.

(Vanja)

Vezani tekstovi:

Zanimljive poveznice:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije