Njeno veličanstvo klupa Klupa tipa “Fancy GTL” [VR 2013.]

Njeno veličanstvo klupa

Jedan od osnovnih znakova dobrodošlice svakoga grada i kvarta na svijetu su klupe – one pružaju odmor umornim čekačima autobusa i tramvaja, roditeljima koji čekaju da im se djeca istrče na dječjem igralištu, umirovljenicima pružaju mogućnost za čitanje novina, susjedama za trač-partiju, a kvartovskim “kronerima” mjesto za pivicu-dvije-tri-četiri… Klupe pomažu i domaćinima i gostima, zaposlenima i nezaposlenima, mladima i starima, ženama i muškarcima – ukratko svima.

Pogledajmo kakve sve modele svojim stanovnicima i gostima pruža Trešnjevka!

1. Model “Basic”

Klupa tipa "Basic" [VR 2013.]
Klupa tipa “Basic” [VR 2013.]

Ovu klupu prije svega odlikuje to što je to najniži općeprihvaćeni oblik odmaranja koji postoji na Trešnjevci (naravno, može se sjediti i na nečijoj ogradi ili čak i na cestovnom rinzolu, ali je to ipak samo za ekstremne uvjete) – udobnost je minimalna, ali – nekad i takva dobro dođe.

2. Model “Comfort”

Klupa tipa "Comfort" [VR 2013.]
Klupa tipa “Comfort” [VR 2013.]

Naslon čuda radi i siguran sam da je većini klupskih korisnika ovaj model posve zadovoljavajući – jest, nema servo, ABS ili električno podizanje i spuštanje naslona… ali, iskreno, kome to zapravo treba?

3. Model “Comfort Plus”

Klupa tipa "Comfort Plus" [VR 2013.]

K


lupa tipa “Comfort Plus” [VR 2013.]

Onima kojima klupa predstavlja vrlo važan životni punkt (nekima čak i čitav dom) je udobnost ipak bitna … stoga se na klupu iz prethodnog odjeljka može dodati i prenosivi tapecirung boje i uzorka po želji (zapaženo je da prevladava kartonsko siva boja sa uzorcima s natpisom “Badel”, “Kraš” itd). Osjećaj ugode za guzu je osjetno veći, a nije zanemariva i toplinsko-hidrološka izolacija. Vrijedi spomenuti i da se dotični tapecirung može nabaviti čak i besplatno što ga čini vrlo omiljenim u njegovih korisnika.

4. Model “Eko”

Klupa tipa "Eko" [VR 2013.]
Klupa tipa “Eko” [VR 2013.]

Ovaj model se suštinski ne razlikuje mnogo od modela “Comfort” – zapravo, korisnici vjerojatno uopće ni ne primjećuju razliku. Jer, jesu li nosači guzodržećih dasaka okruglog ili uglatog profila zelene ili crne boje – ta, kome je to važno?

5. Model “Fancy”

Klupa tipa "Fancy" [VR 2013.]
Klupa tipa “Fancy” [VR 2013.]

I ovo je zapravo tek onaj uobičajeni model “Comfort” koji je doživio restyling u duhu vremena.

6. Model “Retro”

Klupa tipa "Retro Basic" [VR 2013.]
Klupa tipa “Retro Basic” [VR 2013.]

Ovo je pravi model za svakog trešnjevkonostalgičara koji se ne samo mislima već i stilom sjedenja želi vratiti u “dobra stara vremena”. Model vješto čuva svoj ekskluzivitet time što ga se može naći tek na biranim lokacijama što će ga još dugo držati u žarištu interesa javnosti.

Klupa tipa "Retro Comfort" [VR 2014.]
Klupa tipa “Retro Comfort” [VR 2014.]

Ostali primjer(c)i

(Vanja)

 

Komentari 2

  1. antun 20.12.2013, 18:25

    Ma fenomenalno! Uz dodatna objašnjenja i vrhunsku fotografiju, opet se vraćamo u prošlost, ali i sadašnjost! Čista petica.

  2. vanja 29.12.2013, 10:42

    Hvala, Antune! Siguran sam da ćemo pronaći još poneki “klupski” model na Trešnjevci!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije