Glas Trešnjevke – besplatno kvartovsko glasilo Besplatno glasilo “GlasTrešnjevke” [SM 2013.]

Glas Trešnjevke – besplatno kvartovsko glasilo

Glas Trešnjevke je besplatno kvartovsko glasilo koje izlazi kvartalno od 2007. god. uz potporu Vijeća gradskih četvrti Trešnjevke sjever i Trešnjevke jug, a izdavač je Centar za kulturu Trešnjevka. Prezentira velik broj tema iz raznih područja: djelovanje lokalne samouprave, male komunalne akcije, kultura, obrazovanje, sport, poslovni razgovori, sigurnost u kvartu, urbanizam, povijest i sl. Odabirom tema želimo obuhvatiti sve bitne dimenzije života jedne zajednice.

Izlazeći u kontinuitetu već šest godina časopis je stekao znatno čitateljstvo svih uzrasta koje s nestrpljenjem očekuje svaki broj. Posebno valja istaknuti dobru komunikaciju s velikim brojem građana koji pišu, predlažu teme, javljaju se s komentarima, postavljaju pitanja i ukazuju na poznate i manje poznate vrijednosti, otkrivaju sebi i drugima tko sve živi na Trešnjevci, kakvih sve znanih i neznanih umjetnika (amatera i profesionalaca) tu ima.

Na taj način građani sami dijelom kreiraju sadržaje i tako ostvaruju svoje temeljno pravo da budu informirani i informiraju te sudjeluju u životu svoje lokalne zajednice, grade njenu koheziju i utječu na odluke svoje, a time i šire zajednice.

(Saša)

Zanimljive poveznice:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije