Kino Trešnjevka (“Buhara”) Pregrađivana zgrada kina Trešnjevka [GP 2013.]

Kino Trešnjevka (“Buhara”)

Kino Trešnjevka je radilo tokom 50-ih i 60-ih (nedostaju precizni podaci) i čini se da je bilo jedno od tipičnih kina s periferije koja su prikazivala filmove za široke narodne mase.

Nakon zatvaranja su prostorije kina služile u različite svrhe, najčešće kao skladište, a trenutno su u procesu prodaje firmi Kranjec koja bi se također njime služila kao skladištem.

Ukoliko posjedujete bilo kakve informacije o ovom kinu (precizniji podaci o tome kada je radilo) ili imate neku staru fotografiju ili nam jednostavno želite ispričati neku priču vezanu uz njega, javite nam se!

Vezani tekstovi:

 

Zanimljive poveznice:

Komentari 1

  1. Klemm Miroslav 01.12.2016, 18:09

    To je bilo naše kino. V njega su još išli i naše mame i tate. Lepo se vidi na fotografiji Berišlava Pavušeka iz 1935. godine Treršnjervka, zagrebački Prater) objavljenoj na 177 stranici v knjigi Fotografija v službi zaštite kulturne baštine gfospođe Sanjer Grkovič. Tam na zidu lepo piše: TON KINO ZAGREB. V prvom planu je Nova cesta, još pošodrana. Na mestu prizemnice v stražnjem planu je danas velka zgrada v kojoj je knižnica Tin Ujevič. Nekad je v Maksimiru v Zabavištu bil isto takvi ringišpil ko na Pavušekovoj sliki, samo puno veči. Splati Vam se potražit tu knjigu! Ima puno lepog.
    V Buharu smo išli svaki tjedan, obično od 6 do 8.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije