Galerija Modulor Izložba u Galeriji Modulor [CK 2013.]

Galerija Modulor

Galerija Modulor specijalizirana je galerija za prezentaciju, valorizaciju i revalorizaciju arhitektonsko-urbanističkih i dizajnerskih projekata, izvedbi i autora. Djeluje u sastavu Centra za kulturu Trešnjevka.

Odlukom Umjetničkog savjeta ULUPUH-a uvrštena je na ULUPUH-ov prijedlog popisa priznatih izložbenih prostora za Hrvatsku zajednicu samostalnih umjetnika.

Osim izložbi iz područja arhitekture galerija nastoji proširiti djelatnost omogućujući izlaganje mladim fotografima.

Djelujući u devedesetima, galerija je nizom izložbi stekla reputaciju prostora u kojem se kritički propituju mnoga arhitektonsko urbanistička rješenja te potiče javni interes i animiraju gradske vlasti na provođenje humanijeg pristupa urbanom življenju.

Osim izložbi uz pojedine smo projekte organizirali istraživanja javnog interesa građana vezana uz pojedine urbanističke probleme, od malih socioloških studija pa do javnih tribina, okruglih stolova, projekcija filmova i slično.

Većina izložbi koja se izlaže u Moduloru financirana je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a zadnjih godina i od Ministarstva kulture RH.

Prostor od 80m2 s kojim galerija raspolaže je multifunkcionalan i prolazan, što uvjetuje i programski sadržaj. Većina se radova stoga prezentira na panoima koji su opremljeni s 12 kompleta pleksiglasa formata 80 x 100 cm.

Natječaj za izlaganje se provodi jednom godišnje. Prijave se primaju do sredine lipnja tekuće godine. Selekcionira ih Stručni savjet Galerije.

Stručni savjet 

  • Prof. Ljubomir Miščević, arhitekt, predsjednik
  • Lidija Butković Mićin, povjesničarka umjetnosti, član savjeta
  • Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti, član savjeta

Radno vrijeme:

  • ponedjeljak–petak   10:00–20:00

Zanimljive poveznice:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije