O nama

O nama

“Mapiranje Trešnjevke” je projekt Centra za kulturu Trešnjevka čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a istraživat će trešnjevačku povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skrivene detalje, priče i mitove, njene nepoznate likove… a sve to kroz razne edukativne akcije: šetnje, foto-safarije, radionice i sve drugo što nam može pomoći pri ulasku u srce samog kvarta, a i u srca trešnjevačkih stanovnika svih dobnih i socijalnih skupina.

Želja nam je da sve što čujemo, vidimo, okusimo, pomirišemo i naslutimo istovremeno i zabilježimo na način dostupan svima, oznakama na terenu, ali i na webu te putem on-line karte s odgovarajućim znakovima. Bit će to slika Trešnjevke kakvom ju vidimo mi, njeni realni i virtualni stanovnici.

Otkrijmo Trešnjevku nama sâmima i svima onima koje ona zanima, koji ju vole! Približimo ju ljudima koji u njoj žive, koji ju posjećuju ili su jednostavno bar jednom čuli za nju… ili možda uopće nisu čuli, ali tek hoće – sve dok im se ne zavuče u srca!

[contact-form-7 id=”1708″ title=”Kontakt”]

 

Kvartovi