Center map

Park Stara Trešnjevka (Park Veljka Vlahovića)

Park Stara Trešnjevka (Park Veljka Vlahovića) Park Stara Trešnjevka 1982. godine dok je još nosio ime Veljka Vlahovića – preneseno iz knjige “Crvena Trešnjevka”

Park Stara Trešnjevka je jedan od rijetkih parkova Stare Trešnjevke, smješten otprilike u sredini između Trešnjevačkog trga i zapadnih središta Trešnjevke, prometne Selske ceste i nedaleke Remize. Oko Parka Stare Trešnjevke se nalazi nekoliko važnih javnih ustanova – u zgradi nekadašnje Općine nalaze se neke općinske službe i Ministarstvo branitelja, pored njega je s jedne strane Državna služba za uzbunjivanje i spašavanje, a sa druge Centar za kulturu Trešnjevke te iza njih ordinacije Doma zdravlja i Policijska stanica.

Park je do osamostaljenja Hrvatske nosio ime Park Veljka Vlahovića, a u njemu je bila i skulptura posvećena tom ratnom heroju. Nakon Domovinskog rata je u parku 2003. postavljeno spomen obilježje posvećeno žrtvama rata, Hrvatsko stablo – spomenik poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima Trešnjevke, autora Ivice Grošinića. 2009. godine je u parku sagrađeno i dječje igralište.

U blizini parka, u Okićkoj ulici, nekad je djelovalo i kino Triglav, a malo iza njega se nalazi popularni kineski restoran “Tian Tan”.

Vezani tekstovi:

 

Center map

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )