Center map

Krivi put

Krivi put Pivnica “Krivi put” na Savskoj cesti [GP 2013.]

“Krivi put je jedini pravi put”, glasi jedna od mnogobrojnih igri riječima s imenom jednog od najpoznatijih gradskih lokala. Krivi put mu je ime, a dobio ga je po rodnom mjestu njegovih vlasnika, braće Barbić, selu u Senjskom zaleđu koje je poznato po buri i ledenim zimama.

Braća (medijski je eskponiraniji Nenad Neno Barbić) već su dugi niz godina poznati po uspješnom radu na zagrebačkoj sceni popularnih lokala. Počeli su s malim caffe-barom Dolac na glavnoj gradskoj tržnici, slijedio je caffe-bar Oliva na Jarunskoj tržnici, zatim Melin, poznato okupljalište u Tkalčićevoj… u tom je trenutku pozornost mladih već bila uhvaćena. Uslijedio je Krivi put, u svojoj prvoj inkarnaciji bio je smješten na uglu Runjaninove i Crnatkove ulice, uz željezničku prugu, Botanički vrt, Dom zdravlja Centar i Ministarstvo kulture RH – pomalo neobična lokacija za popularno mjesto za večernji izlazak, zar ne?

Krivi put je na toj lokaciji proživio nekoliko dobro posjećenih godina, no 2011. im je bio otkazan najam – oproštaj Krivog puta sa tim mjestom je bio spektakularan, ogromno mnoštvo se skupilo na posljednjoj zabavi, ulice su bile prepune ljudi pa je čak i policija morala uredovati kako bi ulice održala prohodnima.

Nekoliko mjeseci kasnije otvoren je novi Krivi put, na adresi Savska cesta 14, na vrlo prometnoj lokaciji preko puta Studentskog centra, u samom sjeveroistočnom kutu Trešnjevke. Lokal je i na ovome mjestu iznimno popularan iako zapravo nitko ne zna tajnu njegova uspjeha… ona se vjerojatno krije u neformalnom uređenju i atmosferi lokala koja privlači pomalo alternativnu i ne-šminkersku publiku, a i u niskim cijenama. A kad mnoštvo jednom prihvati lokal, teško ga ostavlja tako da su podosta mali zatvoreni dio i veliko otvoreno dvorište gotovo uvijek puni (jedne ljetne večeri izbrojao sam ispred njega 48 parkiranih bicikala!).

Bašča pivnice "Krivi put" na Savskoj cesti (za vrijeme kiše) [GP 2013.]
Bašča pivnice “Krivi put” na Savskoj cesti (za vrijeme kiše) [GP 2013.]

(Vanja)

Vezani tekstovi:

Zanimljive poveznice:

 

Center map

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )