Mrzla piva Pivnica “Mrzla piva” [VR 2013.]

Mrzla piva

Na uglu Adžijine ulice i Magazinske ceste, stiješnjen između njih dvije i obližnje Žajine ulice, nalazi se kultni lokal Mrzla piva koji je već dugi niz godina popularno okupljalište lokalnog stanovništva, studenata i srednjoškolaca. Na tome mjestu je još odavno postojala gostionica kojoj su glavni klijenti bili putnici koji su se vozili Samoborčekom. Nazivala se Grom Gromova i to je bilo okupljalište fijakerista, nakupaca i svih drugih koji su se okupljali oko tada frekventnog kolodvora, a zaštitni znak gostionice je bio stari kesten kojeg sada više nema.

Grafika Matije Pokrivke iz 1978. - Express buffet "Tomislav" - sada "Mrzla piva" - preneseno iz knjige "Crvena Trešnjevka"
Grafika Matije Pokrivke iz 1978. – Express buffet “Tomislav” – sada “Mrzla piva” – preneseno iz knjige “Crvena Trešnjevka”

Slijedeći vlasnik, Ivan Vučić, prozvao je gostionicu Mrzla piva, dok se u 70-ima i 80-ima taj lokal sukladno tekućoj modi zvao Express buffet Tomislav. No, naposlijetku je ipak vraćeno poznato staro ime Mrzla piva pod kojim se posluje još i danas.

 

Vezani tekstovi:

 

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )

Kategorije