Center map

Iz riznice trešnjevačkih trivijalnosti (4): Kladim se da ovo niste znali!

Iz riznice trešnjevačkih trivijalnosti (4): Kladim se da ovo niste znali! Jedna od grupacija kladionica uz Trešnjevački plac [VR 2014.]

Vjerovali li ili ne, na Trešnjevci postoji najmanje 58 kladionica!

Pažljivim brojanjem poslovnica najvećih lanaca kladionica došli smo do broja od 58 kladionica – ovim redoslijedom:

 • Supersport kladionica: 19 poslovnica
 • Hrvatska lutrija: 14
 • Stanleybet: 9
 • Favorit i PSK: 6
 • Germania: 4

Većina tih poslovnica je nagurana oko najprometnijih punktova (Trešnjevački plac, Remiza, tržnica Jarun, centri pojedinih kvartova) i više-manje su ravnomjerno raspoređene po svim kvartovima.

Možete li zamisliti da je broj kladionica sličnog reda veličine kao i na primjer broj pekara ili trgovina mješovitom robom? Uzmimo Prečko kao primjer – Prečko ima sedam kladionica i samo tri trgovine mješovitom robom više (dakle deset).

(Vanja)

Komentari 1

 1. Robert 09.10.2014, 11:06

  Kladionice, a da ne zaboravimo i one “jeftine” kockarnice i “automat klubove” za ljude “nižeg” reda i ostale, postale su obilježje i velika sramota kako Trešnjevke, tako i ostalih djelova našega grada.
  Nevjerojatno je da su neka od kultnih mjesta i čak kulturnih ustanova zamijenjena tim okupljalištima polusvijet-a.
  Razno razne inspekcije i kontrole redovito zaobilaze ta mjesta, no s druge strane maltretiraju poštene i dostupne poduzetnike i djelatnosti.

  U hvale vrijednom projektu “Mapiranje Trešnjevke” nalazimo utjehu i nostalgiju za prošlim vremenima Trešnjevke, no kad bismo barem mogli i uspjeli vratiti stari sjaj tog dijela grada.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )