Sportska dvorana Trešnjevka (Kutija šibica)

Sportska dvorana Trešnjevka (Kutija šibica) Sportska dvorana “Kutija šibica” [GP 2013.]

Sportska dvorana Trešnjevka sagrađena je krajem 50-ih. Do izgradnje Doma sportova 1972. je to bila najveća zagrebačka dvorana u kojoj su igrane utakmice svih dvoranskih sportova (košarka, rukomet, odbojka …). Nakon 1972. su je uglavnom koristili nižerazredni klubovi. No, dvorana je ipak najviše poznata po tradicionalnom predbožićnom malonogometnom turniru koji se održava od 1970. godine i jedan je od najpoznatijih u državi.

Između ostaloga, dvorana je bila poznata i po biljarskom salonu koji više ne postoji.

U sastavu dvorane se nalazi i manja dvorana koja nosi ime Ivana Arapovića, privrednika i zastupnika koji je 1937. godine osnovao prvi zagrebački košarkaški klub “Martinovku” koja je tokom svog postojanja nosila mnoga imena (između ostaloga i “Trešnjevka”, “Industromontaža”, “Monting”), a današnje ime je “Zrinjevac”.

Vezani tekstovi:

Zanimljive poveznice:

 

Komentari 2

  1. DRAGAN STANIĆ 23.11.2016, 12:07

    Kad ste postavljali spomen ploču IZTOKU PUCU zašto niste na njoj upisali i SVETSKI PRVAK a bio je u Rijeci 1987 sa juniorskom reprezentacijom YU.
    sportski pozdrav
    Stanke

  2. vanja 24.11.2016, 09:35

    Pojašnjenja radi, postavljanje spomen ploče Iztoku Pucu nije potaknuo projekt “Mapiranje Trešnjevke” ili Centar za kulturu Trešnjevka (kako bi se možda moglo shvatiti iz prethodnog komentara), već su to inicirali Slovenski dom, Zagreb i Vijeće slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s rukometnim klubom Prvo plinarsko društvo Zagreb i uz potporu Grada Zagreba.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )