Center map

Jane’s Walk događanja u našoj okolici

Jane’s Walk događanja u našoj okolici Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.)

Uvijek je zanimljivo upoznati nepoznate dijelove svoga grada, čuti priče, upoznati ljude… no, to u istoj mjeri vrijedi i za druga mjesta, gradove, države. Ovdje ćemo vam dati kratku listu Jane’s Walk aktivnosti u ostatku Hrvatske te u drugim nama susjednim zemljama – svratite ako ćete imati vremena i želje bolje ih upoznati kroz razgovore s lokalnim stanovništvom! (a informacije o ostatku svijeta možete naći na globalnoj stranici projekta čije je sjedište u Torontu)

Napominjemo da je u 2020. godini pandemija Covid-19 virusa zaustavila veliku većinu šetnji u realnom prostoru te potakla organizaciju mnogih događanja (virtualnih šetnji, susreta itd) u internetskom prostoru. U 2021. godini je suživot sa virusom, zbog cijepljenja i drugačijih epidemioloških mjera, postao lakši tako da su neke sredine obnovile svoje Jane’s Walk aktivnosti u realnom svijetu.

Hrvatska

Pula

U 2019. godini održana je jedna šetnja, u organizaciji Instituta Mediterraneo. Šetnju pod imenom “Upoznajte svoju životnu okolinu” vodila je 10.05.2019. krajobrazna arhitektica Lara Bolković u suradnji s profesorom povijesti Davidom Orlovićem i profesorom Dejanom Pavlinovićem, turističkim vodičem. Evo i medijskih najava u “Glasu Istre” i “Regionalnom expressu”.

U 2020. i 2021. u Puli nisu održane Jane’s Walk šetnje.

Split

U 2019. godini u Splitu su bile organizirane dvije šetnje u organizaciji manifestacije “50 godina Splita III” pod vodstvom arhitektica Višnje Kukoč i Jelene Borote.

U 2020. i 2021. održano je u Splitu nekoliko Jane’s Walk šetnji.

Daruvar

Tokom 2019. godine započete su pripreme za organizaciju JW aktivnosti i u Daruvaru. Prve službene šetnje su trebale biti organizirane u svibnju 2020., no epidemija Corone je u tome periodu ograničila akcije na virtualna događanja. Ipak, prva prava JW šetnja organizirana je nekoliko mjeseci kasnije, 20.09.2020., s voditeljicom Vlatkom Daněk.

U 2021. godini u Daruvaru je održano 6 Jane’s Walk šetnji.

Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.) Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.)

Za daljnje informacije pogledajte Facebook profil Jane’s Walk Daruvar. JW aktivnosti u Daruvaru je pokrenula zamjenica župana Bjelovarsko bilogorske županije, Tanja Golubić Novotni.

Novi Marof

Početkom 2021. na službenim web stranicama globalnog projekta Jane’s Walk pojavila se najava učešća Novog Marofa sa svojim aktivnostima, a kao pokretač aktivnosti je navedena Juliette Janušić. Nije nam poznato da li se neka akcija zaista i održala.

Lastovo

2021. godine na Lastovu je održan niz JW šetnji u organizaciji udruge Dobre Dobričević i Društvenog centra Lastovo kojeg udruga vodi. Više informacija se može naći na web stranici udruge.

Slovenija

Jane’s Walk aktivnosti u Sloveniji od 2011. godine koordinira Inštitut za politiku prostora, nevladina znanstvena ustanova iz Ljubljane. U 2019. godini su organizirali 23 šetnje u slijedećim slovenskim gradovima: Celje, Črnomelj, Domžale, Dravograd, Kamnik, Kočevje, Koper (2 šetnje), Kranj, Litija, Ljubljana (3 šetnje), Maribor (3 šetnje), Novo Mesto, Postojna, Ptuj, Sežana, Slovenjgradec, Škofja Loka, Tolmin.

U 2020. i 2021. radi pandemije i zabrane održavanja javnih događanja nisu održavane Jane’s Walk šetnje.

Austrija

U Austriji Jane’s Walk aktivnosti su organizirane u Beču i Bregenzu. Bečke aktivnosti možete pratiti preko web stranice udruge Jane’s Walk Vienna. O aktivnostima u Bregenzu nemamo nikakvih pobližih informacija osim onih na globalnoj Jane’s Walk stranici.

U 2020. i 2021. radi pandemije i zabrane održavanja javnih događanja nisu održavane Jane’s Walk šetnje.

Mađarska

U Mađarskoj su Jane’s Walk aktivnosti organizirane u Budimpešti i Szegedu. Organizator budimpeštanskih aktivnosti je udruga KEK  (Centar za suvremenu arhitekturu).

U 2020. i 2021. radi pandemije i zabrane održavanja javnih događanja nisu održavane Jane’s Walk šetnje.

Italija

U Italiji su Jane’s Walk aktivnosti u 2019. godini organizirane u sljedećim gradovima:

Nije nam poznato da li su zbog pandemije u 2020. i 2021. održavane Jane’s Walk šetnje u bilo kojem od navedenih gradova.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )