Center map

Jane’s Walk događanja u našoj okolici

Jane’s Walk događanja u našoj okolici Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.)

Uvijek je zanimljivo upoznati nepoznate dijelove svoga grada, čuti priče, upoznati ljude… no, to u istoj mjeri vrijedi i za druga mjesta, gradove, države. Ovdje ćemo vam dati kratku listu Jane’s Walk aktivnosti u ostatku Hrvatske te u drugim nama susjednim zemljama – svratite ako ćete imati vremena i želje bolje ih upoznati kroz razgovore s lokalnim stanovništvom! (a informacije o ostatku svijeta možete naći na globalnoj stranici projekta čije je sjedište u Torontu)

Napominjemo da je u 2020. godini pandemija Corona virusa zaustavila veliku većinu šetnji u realnom prostoru te potakla organizaciju mnogih događanja (virtualnih šetnji, susreta itd) u internetskom prostoru. Nadamo se da će okolnosti u 2021. biti puno bolje i omogućavati šetnje u stvarnom prostoru u cijelome svijetu!

Hrvatska

Pula

U 2019. godini održana je jedna šetnja, u organizaciji Instituta Mediterraneo. Šetnju pod imenom “Upoznajte svoju životnu okolinu” vodila je 10.05.2019. krajobrazna arhitektica Lara Bolković u suradnji s profesorom povijesti Davidom Orlovićem i profesorom Dejanom Pavlinovićem, turističkim vodičem.

Evo i medijskih najava u “Glasu Istre” i “Regionalnom expressu”.

Split

U 2019. godini u Splitu su bile organizirane dvije šetnje u organizaciji manifestacije “50 godina Splita III” pod vodstvom arhitektice Višnje Kukoč i Jelene Borote.

Daruvar

Tokom 2019. godine započete su pripreme za organizaciju JW aktivnosti i u Daruvaru. Prve službene šetnje su trebale biti organizirane u svibnju 2020., no epidemija Corone je u tome periodu ograničila akcije na virtualna događanja. Ipak, prva prava JW šetnja organizirana je nekoliko mjeseci kasnije, 20.09.2020., s voditeljicom Vlatkom Daněk.

Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.)
Sudionici prve JW-šetnje u Daruvaru 20.09.2020. (JWD 2020.)

Za daljnje informacije pogledajte Facebook profil Jane’s Walk Daruvar. JW aktivnosti u Daruvaru je pokrenula zamjenica župana Bjelovarsko bilogorske županije, Tanja Golubić Novotni.

Slovenija

Jane’s Walk aktivnosti u Sloveniji od 2011. godine koordinira Inštitut za politiku prostora, nevladina znanstvena ustanova iz Ljubljane. U 2019. godini su organizirali 23 šetnje u slijedećim slovenskim gradovima: Celje, Črnomelj, Domžale, Dravograd, Kamnik, Kočevje, Koper (2 šetnje), Kranj, Litija, Ljubljana (3 šetnje), Maribor (3 šetnje), Novo Mesto, Postojna, Ptuj, Sežana, Slovenjgradec, Škofja Loka, Tolmin.

Austrija

U Austriji Jane’s Walk aktivnosti su organizirane u Beču i Bregenzu. Bečke aktivnosti možete pratiti preko web stranice udruge Jane’s Walk Vienna. O aktivnostima u Bregenzu nemamo nikakvih pobližih informacija osim onih na globalnoj Jane’s Walk stranici.

Mađarska

U Mađarskoj su Jane’s Walk aktivnosti organizirane u Budimpešti i Szegedu. Organizator budimpeštanskih aktivnosti je udruga KEK  (Centar za suvremenu arhitekturu).

Italija

U Italiji su Jane’s Walk aktivnosti u 2019. godini organizirane u sljedećim gradovima:

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )