Center map

Karibu Kaaawa – “Uživajte u kavi”

Karibu Kaaawa – “Uživajte u kavi”

U središtu Stare Trešnjevke pojavio se krajem 2017. novi kavodućan (slobodan prijevod međunarodno poznatog izraza “Coffee shop”) na uglu Ozaljske i Mokričke ulice koji je brzo privukao pozornost prolaznika. Lokal su otvorile dvije mlade ljubiteljice kave, Ana Buljan i Ivana Zec, koje su nakon nekoliko godina rada u jednoj od međunarodnih korporacija odlučile načiniti veliki životni zaokret i posvetiti se prodaji i pripremanju kave. A za sve je bio kriv posve slučajan posjet jednoj plantaži kave u Tanzaniji koji ih je ponukao da razmisle o otvaranju nekog ugodnog lokalčića koji bi nudio originalnu kavu i ujedno bio mjestom na kojem bi se okupljali kvartovski prijatelji. Tijekom sljedeće godine dana prikupljale su informacije potrebne za otvaranje “coffee shopa”, obrazovale se za vođenje lokala i… 13.12.2017. san je postao stvarnost, otvoren je lokal “Karibu Kaaawa” što na svahiliju znači “Uživajte u kavi!”.

Interijer Karibu Kaaawa [VR 2018.]
Ana i Ivana u svom “coffee-shopu” Karibu Kaaawa [VR 2018.]

Za zanimljiv i atraktivan izgled lokala zaslužna je Kreativna platforma Organizam (UBU+Sintoment+Nefunkcionalni most+Babushke) u suradnji s HOI (zagrebačkim brandom za ručni vez). Tim Organizma koji je radio na projektu dizajna interijera i pojedinih dijelova interijera te na dizajnu vizualnog identiteta bili su Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić, Marina Mršić i Neva Zidić u suradnji s Anom Vuzdarić iz HOI-a. Zanimljivo je da su za neke detalje interijera korišteni umjetnički radovi izabrani u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu: Za sada su to keramika i tapiserije, a bit će nadopunjene i s grafikama i drvenim reljefima, s tim da su neki dijelovi zamišljeni kao stalni, a neki će se povremeno mijenjati kao izložbeni postav na temu kave i priča vezanih uz kavu.

Vlasnice lokala, inače Trešnjevčanke koje žive u njegovoj blizini, već su se okušale i u priređivanju događanja u svojem lijepo uređenom prostoru (prvo predavanje je održano 17.01.2018. pod naslovom “Gojzericom po Kini” i njihova je soba za okupljanje bila premala da primi sve zainteresirane, a nakon njega su uslijedile i prve radionice!) i s veseljem očekujemo njihove slijedeće inicijative!

I pozor! Njihova ne tako obična životna priča ispričana je i objavljena u članku u “Jutarnjem listu” dne 18.1.2019. koji možete u cijelosti pogledati (OVDJE).

(Vanja)

Vezani tekstovi:

Zanimljive poveznice:

 

Center map

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )