Center map

Neasfaltirane ulice Trešnjevke

Neasfaltirane ulice Trešnjevke Neasfaltirana Lukavečka ulica [VR 2013.]

Usred urbane Trešnjevke se još uvijek može naći poneki “džep” u koji još nisu doprle sve blagodati civilizacije, do sada smo pronašli čak četiri ulice koje još ne znaju za asfalt!

 • Lukavečka ulica

Iako se nalazi u srcu Stare Trešnjevke, tek 300-injak metara od sjeveroistočnog kuta Trešnjevke i užeg centra grada, Lukavečka ulica je i nadalje bez asfalta, izgleda kakvog je imala i prije nekoliko desetaka godina.

To je u stvari kratki odvojak dužine 100-tinjak metara od Kranjčevićeve ulice, u blizini njenog spoja s Novom cestom i Adžijinom ulicom. Do 80-ih godina su u blizini bile još dvije slične kratke ulice, Vrbovečka i Rakovečka, koje su spajale Adžijinu sa Kranjčevićevom ulicom, no one su nestale za izgradnje novih zgrada istočno od kružnog toka.

 • Gaboška ulica

Neasfaltirana Gaboška ulica [VR 2013.]
Neasfaltirana Gaboška ulica [VR 2013.]

Gaboška ulica živi u sjeni svog velikog brata, kompanije Končar koji ju “podupire” sa istočne strane. Nekad je Gaboška ulica tekla cijelom svojom dužinom paralelno sa Golikovom ulicom, no čini se da je Končar za nekog od svojih proširenja tokom 70-ih i 80-ih zatrebao baš jedan komadić njene trase i od tada je ulica podijeljena u dva dijela od kojih je svaki dugačak jedva 100-tinjak metara i oba su neasfaltirana.

 • Orebićka ulica

Neasfaltirana Orebićka ulica [VR 2013.]
Neasfaltirana Orebićka ulica [VR 2013.]

Za razliku od prethodne dvije neasfaltirane ulice, Orebićka nije slijepa ulica, ali se čini kao da njen zapadni dio pripada nečijem dvorištu. Dio ulice na samome početku, kod prilaza Jarunskom jezeru, je čak djelomice asfaltiran jer je, čini se, u vlasništvu novoizgrađene zgrade, no ostatak, njena sjeverna strana i nastavak u dužini od cca 100 metara je i dan-danas neasfaltiran.

 • Rudeški put

Rudeški put kao jedna od rijetkih neasfaltiranih ulica na Trešnjevci [GP 2014.]
Rudeški put kao jedna od rijetkih neasfaltiranih ulica na Trešnjevci [GP 2014.]

Rudeški put je slijepa ulica istočno od Rudeške ceste, a nešto južnije od Rudeškog odvojka. Vidljiva je na planovima grada tek nakon 2000. godine.

(Vanja)

 

Komentari 2

 1. Branko 09.06.2014, 21:27

  Pronašel sam još jednu neasfaltiranu ulicu Trešnjavke, Mrkopaljska ulica na Jarunu.
  Stavil sam fotku na zid Facebook stranice

 2. vanja 20.08.2014, 07:05

  Hvala ti, Branko!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )