Center map

Dječji dom “Antun Gustav Matoš”

Dječji dom “Antun Gustav Matoš” Zgrade kompleksa Dječjeg doma na Selskoj cesti [GP 2016.]

Još od doba Drugog svjetskog rata na Selskoj cesti se nalazi i dječji dom. Dom je smješten u tri zgrade koje se nalaze između zgrade T-coma na uglu Selske i Ozaljske u kojoj se nalazi telekomunikacijski čvor i naselja Istrana i invalida kod kazališta Trešnja. Zgrade su izgrađene 1939. s nepoznatom namjenom, a od 1945. se u njima nalazi Dječji dom koji se tada zvao Marko Orešković, a od osamostaljenja Hrvatske Antun Gustav Matoš.

U domu se trenutno nalazi odjel velikih skupina (za oko 35 djece) za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te odjel manjih grupa (za oko 20 dječaka) za djecu sa poremećajima u ponašanju koji su uključeni u intenzivni tretman.

(Vanja)

Zanimljive poveznice:

 

Center map

Komentari 2

  1. Mirjana Zrinjski 22.10.2016, 22:00

    Poštovani
    Ja sam bivša štičenica u vašem domu, izašla sam 1993. godine pa me zanima da li još radi odgojiteljica Jasna koja je tada radila? Nažalost zaboravila sam prezime.
    Lp

  2. Predrag Eskić 24.02.2021, 11:01

    Poštovani prijatelji! Rođen sam 1.10.1960.godine u Novoj Gradiški. Majka mi je umrla na porođaju. Nakon desetak dana otac me je odneo kao bebu u neki dom za decu siročad u Zagrebu. Voleo bih da saznam gde sam to bio, u kojem domu. Bio bih vam veoma zahvalan ako biste mi pomogli da to saznam. Srdačan pozdrav!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )