Kružni tokovi Trešnjevke

Kružni tokovi Trešnjevke Okretište autobusa Remiza – Jarun [VR 2013.]

Na Trešnjevci se, vjerovali ili ne, nalazi tek jedan jedini* pravi kružni tok, uz njega se nalazi još jedan minijaturni, dok je treći zapravo tek ukrasni zeleni otok, ali ćemo ga ovdje spomenuti zbog njegove ljepote.

[*Napomena Uredništva: U toku 2014. formiran je (nacrtan je) i “plitki” kružni tok na spoju Horvaćanske ceste i Ulice Tina Ujevića]

Jedini pravi trešnjevački kružni tok i jedan od najstarijih u Zagrebu je onaj na raskršću Nove ceste, Kranjčevićeve ulice i Adžijine ulice. “Domaći” govore da je izgrađen u 1980-ima i time se svrstava među tri najstarija kružna toka u Zagrebu (uz kružni tok na Trgu žrtava fašizma, kod Džamije, te onaj na raskršću Petrove, Domjanićeve, Voćarske i Srebrnjaka).

Rotor na Novoj cesti - križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom
Rotor na Novoj cesti – križanje s Kranjčevićevom i Adžijinom [GP 2013.]

Drugi, minijaturni, se nalazi uz Postojnsku ulicu u krajnjem sjevernom kutu Voltinog, na njenom spoju sa Bledskom i Bohinjskom ulicom. Na tome proširenju se u sredini nalazi jedno usamljeno drvo oko kojeg se odvija inače rijedak promet (Bledska i Bohinjska su slijepe ulice).

"Kružni tok" u Postojnskoj ulici [GP 2012.]
“Kružni tok” u Postojnskoj ulici [GP 2012.]

A treći, ukrasni, se nalazi na okretištu autobusa za Jarun uz ulicu Hrgovići i nije dostupan za javni promet, a zavija oko jednog drveta, hrasta. Kako na Trešnjevci inače nema puno okretišta autobusa (Prečko – petlja unutar naselja, Voltino – zaokretnica na kraju Baštijanove ulice) onda su tek ovo (lijepo, zeleno) i ono na terminalu na Remizi (prometno, asfaltirano, ne odveć lijepo) dva usamljena pripadnika svoje vrste. Okretište na Savskom mostu nosi neke druge epitete (npr. jedino još uvijek popločano granitnim kockama), ali nema pravog kružnog toka.

(Vanja)

 

Komentari 2

  1. Robert 13.10.2014, 15:54

    Kružni tok na Novoj cesti nije sagrađen između 1950. i 1970. nego 80-tih godina.

  2. GP 20.10.2014, 00:00

    Zahvaljujemo na točnijoj informaciji. Članak je ispravljen.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa zvjezdicom ( * )