Najava budućih akcija

Najava budućih akcija

Kako biste bili u tijeku s našim nadolazećim programima sugeriramo vam da uz praćenje ove stranice redovno posjećujete i naš dinamičan profil na Facebook-u te Facebook profil “Mapiranje Trnja” kojim podržavamo pripreme za izložbu posvećenu Trešnjevci i Trnju u Muzeju grada Zagreba čiji smo ovom prilikom partneri, a koja će se održati tokom jeseni 2017. (na žalost, još ne znamo točan datum otvorenja izložbe)!

A kako je jesen ove godine, sudeći po čestim kišama i svježini, počela već vrlo rano, došlo je i vrijeme za nove aktivnosti „Mapiranja Trešnjevke“!

Ove jeseni ulazimo u jubilarno deseto „polugodište“ naših aktivnosti, proljeće smo završili malim jubilejom, sa točno 50 šetnji tokom kojih smo se šetali prvenstveno Trešnjevkom, ali i Trnjem i ostatkom Zagreba (u sklopu akcije „Jane’s Walk“) … a sada vam nudimo nove sadržaje koji će se odigravati na području Trešnjevke i Trnja, obzirom da i nadalje svojim akcijama želimo podržati već spomenutu izložbu.

Evo najava sa osnovnim informacijama o aktivnostima, a vas molimo da osim ove stranice pratite i naš Facebook profil na kojem ćemo objavljivati podrobnije informacije – još uvijek su u toku pregovori oko nekih aktivnosti pa je moguće da će možda doći do manjih izmjena u programu (radi kojih se unaprijed ispričavamo)!

18.11.2017. (subota), šetnja, „Cvjetno naselje za napredne radoznalce“, početak je u 10h kod ulaza u neboder „Vjesnika“, Slavonska avenija. Ako svi naši organizacijski napori budu okrunjeni rezultatima posjetit ćemo zajedno Vjesnikov neboder i čuti iz prve ruke kako je bilo raditi u njemu, od redakcija do tiskare, a dobit ćemo i stručno povijesno-arhitektonsko vodstvo kroz jedno od najuspjelijih međuratnih stambenih naselja Zagreba projektanta Vlade Antolića. Držite nam fige da nam se svi planirani suradnici odazovu!

02.12.2017. (subota), šetnja/igra, „Igrošetnja na Vrbanima“, početak je u 10h na glavnom trgu u Vrbanima III (pored Osnovne škole Alojzija Stepinca). Prošetat ćemo se kroz razne dijelove Vrbana tražeći odgovore na neka pitanja koja ćemo vam mi pripremiti – vjerujemo da ćete se dobro zabaviti, a možda ponešto i naučiti o tom za trešnjevačke razmjere vrlo mladom kvartu!

22.12.2017. (petak), šetnja, „Predbožićna trešnjevačkotrnjanska dijagonala“, početak je u 19h na Zapadnom kolodvoru (peron 1). Dva razloga za sastanak na Zapadnom kolodvoru su vrlo prozaična: Nalazi se na sjevernome rubu Trešnjevke, na samome rubu prema Črnomercu, a garantira nam za predbožićne dane prilično važan krov nad glavom i zavjetrinu. No, on je i idealno polazište za zimsku šetnju u nepoznato koja će završiti na nekom prigodnom toplom mjestu u dubinama Trnja. Kojem? To ćete saznati samo ako nam se pridružite na šetnji!

Nadamo se da ćemo i ove jeseni šetati zajedno!

P.S. Uz ove aktivnosti našeg projekta željeli bismo spomenuti i dvije zanimljive akcije našeg pokretača, Centra za kulturu Trešnjevka, koje bi vas mogle zanimati:

Do 30.09.2017. je trajao rok za prijave za Trešnjevački fotomaraton, foto-natjecanje vezano za šire područje Trešnjevke, namijenjeno svim fotografima (amaterima i profesionalcima). Izložba sa radovima tridesetak izabranih autora (u izboru fotografa Luke Mjede) će biti postavljena u galeriji Modulor Cekate-a u mjesecu siječnju 2018. g.

Pozivamo vas i da dođete 24.10.2017. u Galeriju Modulor gdje se otvara izlozba Film i medijske reprezentacije Zagreba, Udruge za interkulturalna i interdisciplinarna istrazivanja, a paralelno ce trajati PSSSSt festival nijemog filma.